Descriere
Dagonis 15 ml
Dagonis 15 ml
DESCRIERE PRODUS
Dagonis este un fungicid polivalent, de tip suspensie concentrata, avand capacitate superioara de combatere a agentilor patogeni, pentru numeroase specii de legume (castraveti, tomate, morcov, salata, broccoli, conopida, varza, mazare, praz, ceapa, pepene, vinete, ardei, patrunjel de radacina, capsun, sfecla rosie), pomi fructiferi (mar, par), dar si alte specii.
Substante active: Fluxapiroxad 75 g/l si difenoconazol 50 g/l.
Mod de actiune:
Substanta activa fluxapiroxad are proprietati preventive, actionand prin inhibarea tuturor stadiilor principale de dezvoltare si reproducere a ciupercii. Fluxapiroxad are o structura moleculara flexibila si poate lua 2 conformatii (hidrofila si lipofila), ceea ce favorizeaza mobilitatea in planta. Aceasta caracteristica permite trecerea atat in interiorul peretelui celular si sistemul vascular, cat si prin stratul ceros si membranele celulare.
Substanta activa difenoconazol este un triazol sistemic, cu selectivitate extraordinara fata de speciile de cultura, avand actiune atat preventiva cat si curativa. Asigura combaterea unui spectru larg de boli foliare, dar si boli transmise prin sol la seminte.
Avantaje:
– usor de utilizat;
– actiune preventiva si curativa;
– omologat pentru o varietate de specii de cultura (legume / fructe);
– eficienta pe termen indelungat;
– combate un spectru larg de agenti patogeni importanti;
– timp de pauza favorabil pâana la recoltare;
– previne rezistenta la tratamente, multumita modului de actiune a celor doua substante active.
Cultura | Agent patogen | Doza de aplicare | Perioada optima | Numar de aplicari | Interval | Timp de pauza |
Ardei |
Fainare | 0.6 l/ha | de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor | max 2 tratamente | 7 zile | 3 zile |
Alternarioza | 1 l/ha | |||||
Castravete, pepene, dovleac | Fainare, mucegai prafos, patarea frunzelor | 0.6 l/ha | de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor | max 3 tratamente | 3 zile | 3 zile |
Capsuni | Fainarea (Sphaerotheca) | 0.6 l/ha | de la deschiderea primelor flori pana la recoltarea fructelor. In camp, sere si solarii | max 3 tratamente | 7 zile | 1 zi |
Mazare | Boli foliare, putregaiul alb, rugini | 2 l/ha | de la 5 frunze pana la maturitatea boabelor (boabe uscate ce capăta culoarea caracteristica soiului). | max 1 tratament | – | 7 zile |
Mar, par | Fainare | 0.72 l/ha | de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la inceputul coacerii fructelor (intrarea in parga) | max 3 tratamente | 7-10 zile | 35 zile |
Rapan | 1.2 l/ha | |||||
Praz, ceapa | Alternarioza, rugina | 1 l/ha | de la 3 frunze tipice normal dezvoltate pana la bulb complet dezvoltat, forma tipica soiului | max 2 tratamente | 7 zile | 14 zile |
Morcov, , ridichi, telina, sfecla rosie patrunjel de radacina, pastarnac, topinabru, radacini de Ginseng, condimente, radacini de Valeriana, salsifi, hrean, cu exceptia sfeclei de zahar |
Alternarioza | 1 l/ha | de la 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii | max 2 tratamante | 7 zile | 7 zile |
Fainare, mucegaiul prafos | 0.6 l/ha | |||||
Putregaiul alb al florii soarelui, putregaiul alb al radacinilor si coletului | 2 l/ha | max 1 tratament | ||||
Salata | Putregai, rizoctonioza, alti agenti patogeni | 2 l/ha | de la 2 frunze adevarate pana la atingerea masei vegetative maxime | max 1 tratament | – | 14 zile |
Tomate | Alternarioza, patarea cafenie a frunzelor | 1 l/ha | de la 4 frunze pana la coacerea deplina a tomatelor | max 2 tratamente | 7 zile | 3 zile |
Fainare, mucegaiul prafos | 0.6 l/ha | |||||
Varza, broccoli, conopida, varza de Bruxelles | Alternarioza | 1 l/ha | incepand cu formarea capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii | max. 3 tratamente | 7 zile | 14 zile |
Patarea alba | ||||||
Vinete | Alternarioza | 1 l/ha | de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor. In sere si solarii | max 2 tratamente | 7 zile | 3 zile |
Fainare, mucegai prafos | 0.6 l/ha |
Plante tratate: legume (castraveti, tomate, morcov, salata, broccoli, conopida, varza, mazare, praz, ceapa, pepene, vinete, ardei, patrunjel de radacina, capsun, sfecla rosie), pomi fructiferi (mar, par), dar si alte specii.
Combinatia celor doua substante active contribuie la combaterea eficienta a unui spectru larg de agenti patogeni ale pomilor si legumelor, precum rapanul la mar si par, alternarioza, fainarea, antracnoza, rugina, rizoctonioza, patarea alba, patarea cafenie, patarea bruna sau putregaiul alb (Sclerotinia).
INFORMAȚII TEHNICE
Producator | Basf |
---|---|
Modalitate de ambalare | 15 ml |
Utilizatori | Personal instruit, Populatie, Profesionisti |
Valabilitate (ani) | N/A |
Formulare | SC suspensie concentrata |
Substanta Activa Fungicide | Nu |
Concentratie Substanta Activa | 50 g/l; 75 g/l |
Cultura | ardei, broccoli, capsun, castraveti, ceapa, conopida, mar, mazare, morcov, par, patrunjel, praz, salata verde, sfecla de zahar, tomate, varza, vinete |
Pentru combaterea | fainarii, patarilor, putregaiului, rapanului, rizoctoniozei, ruginii |
Dozaj | 0.6 – 1 l/ha |
Culturi bio | nepotrivite |
Tipuri Aplicare | Nu |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.